Wat doen we ?

Onze activiteiten

Onze activiteiten : Actief het hele jaar door !

Hoewel het overduidelijk is dat winter en koude twee factoren zijn die onze activiteiten enorm beïnvloeden, zijn we wel het hele jaar door bezig actief met het organiseren van specifieke acties, maar ook door distributie aan de armen.

Elke winter helpen we meer dan 5000 mensen en meer dan 35 liefdadigheidsinstellingen die ons vragen.

We werken volgens een solidariteitsplan dat naast de materiële donaties van sommige sponsors ook donaties ontvangt op basis van de vrijgevigheid van particulieren. Bedankt.
Bedankt.

Andere activiteiten :

  • Het organiseren van thema-evenementen, zoals kerstfeestjes of Pasen, om een glimlach te toveren op gezichten van hulpbehoevende kinderen.
  • Een opleiding bieden aan hulpbehoevende kinderen, door een bibliotheek te openen op locaties voor noodopvang. Voor kinderen van 0-3 jaar worden op deze locaties ook speelzalen opengesteld.
  • Iedereen terug naar school: we bieden 500 schoolkits aan kinderen van wie de familie in moeilijke situaties leven.
  • Gratis medische zorg: dankzij een gezondheidscentrum dat toegankelijk is voor de meest hulpbehoevenden. Velen worden namelijk nog niet gedekt door een mutualiteit of hebben geen medische kaart, wat hun toegang tot medische zorg problematisch maakt. Dit gezondheidscentrum wordt gerund door een arts en een verpleegster (beiden vrijwilligers) en biedt gastvrijheid en eerste hulp aan patiënten die door de équipes de maraudes de Bruxelles worden binnengebracht of doorverwezen.
  • Dit gezondheidscentrum wordt gerund door een arts en een verpleegster (beiden vrijwilligers) en biedt gastvrijheid en eerste hulp aan patiënten die door de straathoewerkers worden binnengebracht of doorverwezen.
  • Bijstand voor de re-integratie van hulpbehoevenden richting een "normaal" leven. Wij ondersteunen hen bij dit proces met een "startkit". Deze kit bevat het noodzakelijke voor intrek in een vaste woning.